U.I.R.F - United InuRan Forum Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rumiko u progu sił?...

Czy manga InuYasha ostatnio Cię nudzi?
Nie! Co za herezja ]:-{
36%
 36%  [ 4 ]
Tak! Kiedy się skończy? _^_
63%
 63%  [ 7 ]
Głosowań: 1
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
Martha 
Zakorzeniony
Cyberpunkowa Paniusia

Wysłany: Sob Mar 24, 2007 12:56 pm   Rumiko u progu sił?...

hm...
pisze ten temat, nieco zawiedziona.
Nikt z fanów Inusia nie może zaprzeczyć, że ta manga jest cholernie tasiemcowata >.>
ludziki. ja już tym tytułem się NUDZĘ. Rumiko, jak widze, dziełka kończyć nie chce, co działa na jej niekorzyść. Kiedyś broniłam Inusia i spółke, teraz... ]:( chcę więcej angstu.

pierwsze tomikiki były super. Humor, akcja, coraz bardziej wciągało, ale patent nie będzie działał w nieskończoność... bo jeżeli coś udoskonalamy bez przerwy, to to spieprzymy, i finito^^

nie, nie, nie chcę straszyć młodych fanów, poradziłabym im się uzbroić albo w potężną dawkę cierpliwości, albo... albo czytac pierwsze tomy..

z kazdym chapterem jestem coraz bardzije zawiedziona. czy Rumiko sensei nie wymyśli nic bardzije sensowwnego, niż gonitwa za niedościgionym Naraku? _*_
To jest straszne... i co o tym myśliwicie?

Kawaii 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob Mar 24, 2007 3:00 pm   

Hmm zgadzam się z tobą, to się już robi nudne :/ Taurus słusznie zauważył, że Rumiko sama sie już w swojej opowieści gubi.Z tego robi się powoli mangowa Moda na Sukces. Ja już mam dość, ale czytam w nadziei że jeszcze tylko pare chapterów i koniec. A tu nie :/ Wrrr to sięrobi straszne T_T pozostaje mieć tylko nadzieję, ze koniec wynagrodzi nam nasza wierność

Miyu 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob Mar 24, 2007 3:39 pm   

Martha, masz racje. Już jakiś czas temu pisałam że zaprzestałam czytania Inu-yashy ponieważ to wszystko zrobiło się nudne. Ile właściwie ukazało się dotychczas tomów? Straciłam rachóbę wiem tylko tyle: wystarczająco. Mam nadzieje że Japończycy też tak sądzą i możemy liczyć na ich nacisk na Rumiko-sensei by zakończyła serie.
Diękuje

Nacia 
Zakorzeniony
Czarnowidz

Wysłany: Sob Mar 24, 2007 5:47 pm   

Moze nie u progu sil ale pomysly to juz jej sie dawno skonczyly. Juz mi sie czytac nie chce. Pewnie bede miala jakis nawrot i tak z pzyzwyczajenia przeczytam to co sie ukaze.

Moze ona po prostu nie ma pomyslu na koniec? No bo co sie stanie po tym jak zginie Naraku? Moze nie wie co zrobic z Kagome? Fani by jej podpwiedzeli ;) Ale wydaje mi sie, ze tu tkwi problem. Choc moze sie myle ;)

Uśmiechnij się, jutro będzie gorzej.

Mana 
Bywalec
Złodziejka Czasu

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 9:19 pm   

Nudzi ? Nie,nie nudzi mnie Inu wcale. Aczkolwiek...ta manga jest już dłuższa nawet od legendarnego DB. Starczy chyba,co ? Jest jeszcze parę niewyjaśnionych spraw i chętnie zobaczyłabym jak autorka je rozwiąże,a tym czasem zamiast te sprawy wyjaśniać i zamykać wątki to Rumiko rysuje chaptery,które niewiele wnosza do fabuły. W walce z Naraku nie posuwają się ani na krok. Mogłaby zmierzać do zakończenia,a na to się nie zanosi.
Ostatnio zmieniony przez Mana Sro Kwi 22, 2009 9:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Martha 
Zakorzeniony
Cyberpunkowa Paniusia

Wysłany: Sro Mar 28, 2007 3:27 pm   

Mana napisał/a:
Nudzi ? Nie,nie nudzi mnie Inu wcale. Aczkolwiek...ta manga jest już dłuższa nawet od legendarnego DB. Starczy chyba,co ? Jest ejszcze pare niewyjaśnioncyh spraw i chętnie zobacyzłabym jak autorka je rozwiaza,a tmy czasem zamiast te sprawy wyjasniać i zamykac wątki to Rumiko rysuje chaptery,ktore niewiele wnosza do fabuły. W walce z Naraku nie posuwają się ani na krok. Mogłaby zmeirzac do zkaończenia,a na to się nie zanosi.

powiem tak, DB jest o wiele ciekawsza niż Inu ;/
ale tak jak mówię, Rumi sensei działa na własną niekorzyść. jeszcze dziś zaglądnę do chaptera, mimo że jestem pewna, co się wydarzy.

dziewczyny, gdybym miała poprowadzić fabułę, zrobiłabym to tak: Inu zmienia się w człowieka i jest u Kagome. O, i już jest ciut ciekawiej..

a propos, ile tomików pomieści taką liczbę chapterów Inu? 60 :|

Akane Saotome 
Bywalec

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 11:07 am   

Ludzie cuda na kiju piszecie, a tu wiosna w koło, kwiaty czuć, ptaki drą ryje a wy nic! :D :D Serce sie po prostu kraja :cry: !Niedawno zakupiłam 20 odcinków Inu na magnifikonie a zamierzam czytać mangę do utraty tchu :!:
(ale cóż i tak Ranma 1/2 jest fajniejszy 8) ).

fionka 
Pnie się w górę ^^
M&A maniaczka

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 8:26 pm   

Ja przeczytałam Inu tylko do 16 tomu, a po przeczytaniu tego wątku boje sie czytać dalej :bezjaj: :wow:

Odpowiedz do tematu