Wysłany: Sob Mar 24, 2007 12:56 pm Rumiko u progu sił?...
hm...
pisze ten temat, nieco zawiedziona.
Nikt z fanów Inusia nie może zaprzeczyć, że ta manga jest cholernie tasiemcowata >.>
ludziki. ja już tym tytułem się NUDZĘ. Rumiko, jak widze, dziełka kończyć nie chce, co działa na jej niekorzyść. Kiedyś broniłam Inusia i spółke, teraz... ]:( chcę więcej angstu.
pierwsze tomikiki były super. Humor, akcja, coraz bardziej wciągało, ale patent nie będzie działał w nieskończoność... bo jeżeli coś udoskonalamy bez przerwy, to to spieprzymy, i finito^^
nie, nie, nie chcę straszyć młodych fanów, poradziłabym im się uzbroić albo w potężną dawkę cierpliwości, albo... albo czytac pierwsze tomy..
z kazdym chapterem jestem coraz bardzije zawiedziona. czy Rumiko sensei nie wymyśli nic bardzije sensowwnego, niż gonitwa za niedościgionym Naraku? _*_
To jest straszne... i co o tym myśliwicie?
Hmm zgadzam się z tobą, to się już robi nudne Taurus słusznie zauważył, że Rumiko sama sie już w swojej opowieści gubi.Z tego robi się powoli mangowa Moda na Sukces. Ja już mam dość, ale czytam w nadziei że jeszcze tylko pare chapterów i koniec. A tu nie Wrrr to sięrobi straszne T_T pozostaje mieć tylko nadzieję, ze koniec wynagrodzi nam nasza wierność
_________________ Oni zamiast Mózgów maja tylko szary puch, który przez pomyłkę został wdmuchnięty w ich głowy. Oni po prostu nie myślą- Kłapouchy
Wiek: 20 Dołączyła: 08 Maj 2006 Posty: 287 Skąd: z otchłani
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 3:39 pm
Martha, masz racje. Już jakiś czas temu pisałam że zaprzestałam czytania Inu-yashy ponieważ to wszystko zrobiło się nudne. Ile właściwie ukazało się dotychczas tomów? Straciłam rachóbę wiem tylko tyle: wystarczająco. Mam nadzieje że Japończycy też tak sądzą i możemy liczyć na ich nacisk na Rumiko-sensei by zakończyła serie.
Diękuje
_________________ Jeśli "a" oznacza szczęście to a=x+y+z; x - to praca, y - rozrywka, z - umiejętność trzymania języka za zębami
Albert Einstein
Wiek: 22 Dołączyła: 04 Sie 2005 Posty: 664 Skąd: Boat City
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 5:47 pm
Moze nie u progu sil ale pomysly to juz jej sie dawno skonczyly. Juz mi sie czytac nie chce. Pewnie bede miala jakis nawrot i tak z pzyzwyczajenia przeczytam to co sie ukaze.
Moze ona po prostu nie ma pomyslu na koniec? No bo co sie stanie po tym jak zginie Naraku? Moze nie wie co zrobic z Kagome? Fani by jej podpwiedzeli Ale wydaje mi sie, ze tu tkwi problem. Choc moze sie myle
_________________ Już się mnie nie pozbędziecie ]:->
Nudzi ? Nie,nie nudzi mnie Inu wcale. Aczkolwiek...ta manga jest już dłuższa nawet od legendarnego DB. Starczy chyba,co ? Jest jeszcze parę niewyjaśnionych spraw i chętnie zobaczyłabym jak autorka je rozwiąże,a tym czasem zamiast te sprawy wyjaśniać i zamykać wątki to Rumiko rysuje chaptery,które niewiele wnosza do fabuły. W walce z Naraku nie posuwają się ani na krok. Mogłaby zmierzać do zakończenia,a na to się nie zanosi.
Ostatnio zmieniony przez Mana Sro Kwi 22, 2009 9:57 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nudzi ? Nie,nie nudzi mnie Inu wcale. Aczkolwiek...ta manga jest już dłuższa nawet od legendarnego DB. Starczy chyba,co ? Jest ejszcze pare niewyjaśnioncyh spraw i chętnie zobacyzłabym jak autorka je rozwiaza,a tmy czasem zamiast te sprawy wyjasniać i zamykac wątki to Rumiko rysuje chaptery,ktore niewiele wnosza do fabuły. W walce z Naraku nie posuwają się ani na krok. Mogłaby zmeirzac do zkaończenia,a na to się nie zanosi.
powiem tak, DB jest o wiele ciekawsza niż Inu
ale tak jak mówię, Rumi sensei działa na własną niekorzyść. jeszcze dziś zaglądnę do chaptera, mimo że jestem pewna, co się wydarzy.
dziewczyny, gdybym miała poprowadzić fabułę, zrobiłabym to tak: Inu zmienia się w człowieka i jest u Kagome. O, i już jest ciut ciekawiej..
a propos, ile tomików pomieści taką liczbę chapterów Inu? 60
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 11:07 am
Ludzie cuda na kiju piszecie, a tu wiosna w koło, kwiaty czuć, ptaki drą ryje a wy nic! Serce sie po prostu kraja !Niedawno zakupiłam 20 odcinków Inu na magnifikonie a zamierzam czytać mangę do utraty tchu
(ale cóż i tak Ranma 1/2 jest fajniejszy ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum