Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 11:04 am AMV coś co kocham :P
...No to tak! Kto lubi AMV?? Ja lubie wszystkie teledyski nie ważne z jakiego anime! Zgłośce się do mnie a wyślę wam dużo stron gdzie możecie znaleźć epizody z Ranmy lub teledyski z InuYashy...
_________________ My żądzimy światem a nami...manga^^
hehehe wyzwanie zostało rzucone... Mam dopiero koło 30 AMV ale moge się wypowiedziec:
A oto moja mała lista Teledysków z Ranmy:
- accidentally in love,
- AMV - 500 Miles (Ranma),*
- AMV - Baka Song,
- AMV - Christmas(Ranma),*
- AMV - Naughty Girl (Ranma),
- AMV - Pandas Must Die [misiorysio],
- AMV - ranma - just a girl,*
- AMV - She (Ranma),
- Anime - Ranma - Mortal Kombat,*
- Anime - Ranma - This Love,*
- Broken-manga,*
- huette,*
- I'll-Be,*
- la luna,*
- love,*
- minority,*
- Ranma ˝ - Kungfu Fighting,*
- sorrow,*
- Test of Time,
- until the day I die,*
- zwitter,
A tu moja malutka lista Inuyasha AMV:
- [AMV] - InuYasha - Best Moments of Miroku and Sango,*
- [AMV] - InuYasha - I Got A Crush On You - Miroku and Sango,*
- [AMV] - InuYasha - Kikyo Haunted,*
- [AMV] - InuYasha - Kikyo wants to go home ....,
- [AMV] - InuYasha - Kikyó Death,
- [AMV] - InuYasha - Miko Kikyou (by kikyo'soul),*
- [AMV] - InuYasha - Miroku and Sango by Bardof the Morning Star,
- [AMV] - InuYasha - Ode to Kikyo,
- [AMV] - InuYasha - Our wonderful journey - Sango and Miroku,*
- [AMV] - InuYasha - Sango & Miroku,
- [AMV] - InuYasha - Scary Kikyo,
- [AMV] - InuYasha - Sesshomaru V.S. Inuyasha,
- [AMV] - InuYasha - Tribute to Kikyo,*
- [AMV] - InuYasha - When Kikyo Loved Inu Yasha,*
- [AMV] - InuYasha -Miko Kikyo,
- [AMV] Gensoumaden Saiyuki - Inuyasha - Still Time,*
- [AMV] InuYasha - Total Eclipse Of The Heart,
- [AMV] - InuYasha - Whisper Kikyo,
Ja z Inusia to swojego czasu ustawiłem sobie wyszukiwanie AMV'ek z muzyką z Metallica'i. Z tych kilku AMV'ek, jakie znalazłem i dotyczących tylko Inuyashy, najbardziej do gustu przypadły mi (tytuły od nazw oryginalnych utworów):
The Unforgiven - Mój najulubieńszy utwór Matallica'i + AMV'ka poświęcona w całości mojej najulubieńszej (chyba ) postaci z Inuyashy, czyli Sesshoumaru. Pewnie gdy by nie dwa wcześniej wymienione fakty, to ocenił bym tą AMV'kę przeciętnie.
No leaf clover - Utwór co prawda nie najulubieńszy (choć też lubię, a zwłaszcza to połączenie z orkiestrą symfoniczną ), ale za to wykonanie AMV'ki pierwszorzędne. Akcja wzięta chyba z któregoś z późniejszych filmów, bodajże z tego opowiadającego o historii rodziny Inuyashy. Nie jestem pewien bo nie oglądałem
Więcej nie chce mi się przypominać, zwłaszcza, że tych Inusiowych AMV'ek mam mało.
A jeżeli chodzi o wymienianie w tym temacie waszych ranmowych AMV'ek, to jest na to osobny temat w ranmowym dziale.
Tak. Ja też zawdzięczam swoją "kolekcję" wspomnianej przez naszego Ranmę, stronie.
_________________ "I'm in despair! The internet has left me in despair!!!"
Hej!!! Ja też kocham AMV. Mam dopiero 2 teledyski Ranmy i 3 Inyashy, gdyż jestem wybradna ^_^. Dla mnie teledyski muszą być tylko i wyłącznie 1 jakości inaczej je wyrzucam .
Z Inuyaschy mam:
"My only my" - miłość Inyashy i Kagome
"Girl"-o Kagome
"My dog"- o Inuyash`e
A z Ranmy:
"Dwa serca"- O Ramnie i jego żeńsim wcieleniu
"Power of Love"- piosenka z serji SM, ale fajnie pasuje do tego anime ^_^
_________________ Zasłuchane w ciszę samotności
i ziemskim mrokiem spowite,
wszystko darzą uczuciem miłości,
nawet dusze w ciemnościach ukryte.
Jak AMV to tylko www.animemusicvideos.org nieprzeliczona i nieprzebrana liczba wszelakich AMV z ogromnej liczby anime. Jedyne co to sie zarejestrowac i obczaic mechanizm sciagania
Ja AMV uwielbiam. Moje ulubione to:
" Behind My eye's " - o Inuyashy i Kagome
" Behind My eye's " - tym razem o Inuyashy i Kikyo
" Somewhere,somehow " - o Inu i Kagome
" Moon Light Shadow (remix )" - Inu, Kagome, Kikyo.
" It's My Life " - różne sceny walki z Inuyashy
" Torn " - Inuyasha i Kagome
I tego jeszcze sporo,ale te są najlepsze.
Przeglądasz profil zebys wiedział co i gdzie mniej wiecej masz. Regula jest, ze mozna sciagnac bodajze 10 klipów i wiecej niet dopóki nie wystawisz ocen w postaci gwiazdeczek o sciagnietych klipach w dziale "My downloads". A na początek trzeba znalezc anime do sciagniecia... W tym celu korzystasz z lewego menu z "Search for amvs" potem polecam wybrac "by Anime" i wtedy rozwija sie lewe dodatkowe meny, wybiera sie anime z listy. Po chwili w srodkowym menu rozwija sie lista nieskonczonych amv z anime
Obok tytułu znajduja sie inne informacje jak rozmiar, mp3, anime - tu UWAGA.
Klip ze Spoilerami Anime Non-spoilers
A dalej po prawej kolejne wazne info:
LOCAL - do sciagniecia
DIRECT - roznie bywa
NONE - bez mozliwosci sciągniecia
Wiec wybieramy anime z LOCAL oczywiscie. A zeby przejsc do sciagania itp. klikamy na tytuł klipu po samej lewej. Potem sie czeka pare sekund na koncowej stronie i zaczyna sie automatycznie sciaganie.
Co pewnien czas wyskakuje w przeskokach miedzy działami długa prosba zaknczona WE ARE COUNTING ON YOU!! i trzema opcjami - klikamy po prostu "proceed" i strona dalej sie przegrywa do własciwego działu.
Mi strasznie sie spodobał ten klip, usmiałam sie niezle Stranger like Inu
Hejka, ja też uwielbiam AMV - szczególnie jeśli chodzi o Inu&Kag&kik. Sama nawet jedno takie zrobiłam " inuyasha - kagome hurt and love" i znajduje się na youtube. Napiszcie, co o nim myślicie!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum