Wysłany: Sro Cze 06, 2007 2:06 am Witam!
Łooo Boże, żeby starego człowieka męczyc takimi nowinkami!
Wraz z powrotem naszej ukochanej mangi na polski rynek wróciła mi ochota na zabawę w łebmastera (taaa, domeny szkoda ^^). Magisterka jest prawie na ukończeniu, wakacje idą a ja mam pomysł na nowy lay na stronę. Krzyśkowi chcę pogratulować wytrwałości i bajer-layoutu na forum i wyrazic nadzieje, że i jego leń niebawem opuści.
Tłumaczyc co niecnego czyniłam dotychczas nie chcę. Wiele jednak problemów sprowadza się do zgubnego i zUego nałogu jakim są GRY ONLINE! Do tego jeszcze doszła bardzo prozaiczna szkoła i bardziej jeszcze prozaiczna praca.
No, jak tylko zainstaluje fotoszopkę biorę się do pracy and stroną. Zapanuje zło i mrok.
celowo nie odpisywałam przez 2 tygodnie by się skupić na sesji... dało to MIERNE efekty co prawda...[dosłownie i w przenośni]
przenosimy media na divshare?
ta by bylo tak wyyygooodnieeee~
link do grupy i niech se sami ściągają...
ostry zonk divshare akurat nie działa... : P
ktoś burczał, ze trzeba profil sesia zaktualizować...
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 9:28 pm
OK, to tak. Jutro odbieram kompa z naprawy, tego złoma oddaje bratu i startuje z layem. Już niesmiało zaczne wprowadzac do niego bajery żeby w przyszłości całkowicie przerzucić się na php i zrobic tę nieszczęsną inu-pedię.
Pomysły?
1. proponuję całkowicie wywalić download i skupić się na opisach. Wiem że odcinki są fajne, ale serio szkoda naszego czasu. W zamian za to przygotujemy dział, w którym podamy skąd w necie można sobie pobrać, bądź obejrzeć Inuyashę, np. na youtube.com czy maxior.pl pojawiają sie odcinki Inu dostępne online, co dzieciakom powinno sie spodobać.
2. inu-pedia of kors
3. lista blogow pojawi się, ale w nieco rozbudowanej wersji. Chciałabym żeby autor bloga sam mógł go zamieścić na stronie wraz z opisem bloga - jego tematyki. Ponadno moznaby w przyszłości wprowadzić toplistę najlepszych blogów, system ocen itd. Oczywiście, oceniać będzie można online na stronie. Myślę że to spodoba się blogerom i zachęci ich do rozwijania swych blogów.
4. Oczywiscie teksty, teksty, teksty Będzie bajer: duzo informacji, ciekawe recenzje itd.
Wiek: 22 Dołączyła: 04 Sie 2005 Posty: 664 Skąd: Boat City
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 9:30 am
Może być. Mnie najbardziej podoba się inu-pedia i jakieś pierwsze hasła przydałoby się do nie już wrzucić.
System oceniania blogów to całkiem dobry pomysł. Co do dodawania ich przez blogowiczów... to może wyjść różnie. Najlepiej by było żeby lista czy cokolwiek z tego będzie przyjmowało tylko zgłoszenia spełniające określone kryteria. Czyli imię/nick autora bloga, adres, opis dłuższy niż ileś tam znaków. No i mogłoby się okazać, że niektóre blogi są tylko w bardzo niewielkim stopniu poświęcone InuYashy. Trzebaby czasami liste przejrzeć, wywalić te które zostaną skasowane itp.
Teksty, tekstami tych zawsze powinno być dużo. Ale jeszcze grafika. Porządna galeria to ne grzech screeny z odcinków, tapety, awatary. Co prawda trochę już jest ale zawsze może być więcej xD.
Co do wywalenia downloadu to się zgadzam. Nie będzie przynajmniej problemów w stylu "a kiedy następny odcinek?" albo "czemu już nie ma odcinka xx?" A odcinków na necie pełno jest względnie zawsze istnieje coś takiego jak wymiana anime
_________________ Już się mnie nie pozbędziecie ]:->
Ja również popieram koniec downloadu. Jest tyle stron, które się w tym specjalizują, jak ktoś będzie szukał, to znajdzie również na forum ewentualne linki.
emmm... na youtube nie ma odcinków, ale są na veoh.com
to nawet lepiej bo są wyższej jakości do oglądania online i można stamtąd ściągać odcinki w formacie avi :]
wydaje mi się, że każda bardziej obrotna osoba ma już te odcinki.
a moje awki będa w galeriii?
*.*
specjalnie nowe zrobiłam. nowiuśkie są. bez kitu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum